Annons

Annons

Amerikanska saffranspannkakor

Amerikanska pannkakor är en typisk brunch-rätt hemma hos oss. Och för att göra det lite juligare går det utmärkt att tillsätta saffran i smeten.

saffranspannkaka

Amerikanska pannkakor brukar ju ofta serveras med lönnsirap, men denna gången skippade vi det. Det kändes inte passande till saffran helt enkelt. Men man får så klart göra precis som man själv vill! Detta recept blir till två mättande portioner, men vill man även äta ägg, bacon, fruktsallad eller annat gott till brunchen så kan receptet räcka till fyra portioner.

Amerikanska saffranspannkakor

2 portioner
Tid: 20 min

Annons

2 dl filmjölk
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk salt
0,5 g saffran

Tillbehör
Björnbär
Riven vit choklad

Gör så här
1. Vispa samman filmjölk och ägg lätt.
2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det blöta. Rör försiktigt tills allt blandats.
3. Stek dem i små plättar på medeltemperatur, cirka 2-3 min på vardera sida.
4. Servera med bär och toppa med lite riven vit choklad.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar