Annons

Annons

Apelsin- och chokladtryffel

Julbaket fortsätter och här delar jag med mig av ett recept på chokladtryffel som lätt kan smaksättas med din favoritsmak. Själv valde jag apelsin!

chokladtryffel_julgodis

Chokladtryffel med apelsinsmak

25 st
Tid: 15 min + 3-4 timmar i kyl

200 g mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
1,5 msk flytande honung
1 msk smör
en nypa salt
Finrivet skal från en apelsin
Kakao att rulla tryffeln i

Annons

Gör så här
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Värm grädde och honung i en kastrull.
3. Strax innan grädden börjar koka, häll vätskan över den hackade choklad och rör runt.
4. Tillsätt salt och smör och rör om till en slät smet. Avsluta med det rivna apelsinskalet.
5. Plasta bunken och ställ in i kylen tills chokladen går att forma till kulor. Det tar 3-4 timmar.
6. Rulla chokladen till små kulor och täck dem sedan med kakao. Förvara dina tryfflar i kylen.

apelsintryffel

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar