Annons

Annons

Äpplepajrutor med salt kolasås

Detta är ett enkelt och roligt recept som ger det godaste äppelrutorna du ätit!

ApplePieBarsMatmagasinet

Äppelpajrutor

Bottenlagret
115 g smör
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl mjöl

Äppelfyllningen
2 stora äpplen i smala skivor
2 msk mjöl
2 msk socker
1 tsk kanel

Smuldeg
1 dl havregryn
3/4 dl brunt farinsocker
1 krm kanel
1/2 dl mjöl
60 g smör

Annons

Tillbehör
Salt kolasås

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C och klä en liten form i bakblåtspapper. Jag använde en som var ungefär 25×20 cm.
2. Gör bottenlagret. Smält smöret och blanda det tillsammans med sockret, vaniljsockret och saltet. Tillsätt mjölet och rör tills det blir en jämn pajdeg.
3. Tryck ut degen i formen och kör 15 minuter i ugnen.
4. Nu är det dags för äppellagret. Skiva äpplena tunt och blanda med mjöl, socker och kanel. Ställ åt sidan.
5. Dags för smuldegen! Blanda gryn, socker, mjöl och kanel i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i små bitar och knåda till en smuldeg.
6. När nedersta lagret är klart, ta ut ur ugnen och höj till 175 grader. Lägg på ett tätt lager med äpplen. Fördela smuldegen över äpplena och baka i ugnen i 30-35 minuter.
7. Låt pajen svalna och ställ sedan in den i kylen i minst 2 timmar. Serveras med salt kolasås, receptet hittar du här.

ApplePieBarsMatmagasinetBlogg

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar