Annons

Annons

Baconstuvad svartkål med råraka och rårörda lingon

Knaprig potatis, smarrig stuvning och ett söt-syrligt tillbehör. Ett recept som funkar lika bra som huvudrätt som förrätt.

spenat

Recept och foto: Zanna Metzer

Baconstuvad svartkål med råraka och rårörda lingon

Portioner: 4
Tid: 30 min

Baconstuvad svartkål
1 paket tärnad bacon/rökt sidfläsk (ca 140 g)
250 g svartkål
½ medelstor gul lök
1 dl vispgrädde
svartpeppar

Annons

Gör så här
1. Finhacka löken och grovstrimla grönkålen.
2. Stek bacon knaprigt. När den släppt sitt fett till pannan, tillsätt först löken och någon minut senare svartkålen. Fräs på medelhög värme i två minuter.
3. Tillsätt grädde och svartpeppar och låt koka ihop till en stuvning.

Rårakor
8 medelstora potatisar
salt
svartpeppar
smör

Gör så här
1. Riv potatisen och salta generöst. Låt stå i minst 5 minuter.
2. Pressa ut vätskan som saltet har drivit ur potatisen. Peppra.
3. Stek i fyra portionsstora plättar på medelhög värme i rikligt med smör tills plättarna fått en fin färg. Var försiktig när du vänder på dem.

Rårörda lingon
3 dl lingon
½ dl socker

Gör så här
1. Rör ihop lingon och socker tills sockret löst sig.

Smaklig måltid!

lingon

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar