Annons

Annons

Broccolibiffar med en frisk färskostkräm och chips av lufttorkad skinka

Detta receptet är tänkt som en förrätt och är beräknat för 8 portioner. Men kokar du exempelvis bulgur till, har du plötsligt en huvudrätt för 4 personer.

recept+broccoli+fritters

Recept och foto: Zanna Metzer

Broccolibiffar med frisk färskostkräm

8 portioner
Tid: 30 min

Broccolibiffarna
800g broccoli
3 ägg
2 dl créme fraiche
3 dl riven parmesanost
2 msk mjöl
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Annons

Färskostkrämen
1 paket färskost (200g)
saften från 1/2 citron
1/2 dl finhackad gräslök
salt

Tillbehör
4 skivor lufttorkad skinka
Körsbärstomater

Gör så här
1. Börja med chipsen av lufttorkad skinka. Sätt ugnen på 200 grader och lägg 4 bitar skinka på en plåt med bakpapper. Låt gå i ugnen ca 8 minuter.
2. Medan chipsen görs i ugnen, gör färskostkrämen. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Ställ i kylen.
3. Hacka broccolin i mindre buketter och koka upp någon minut så att de blir aningen mjuka. Finhacka broccolin och se till att försöka pressa ur så mycket vätska som möjligt ur dem, annars kan biffarna ha svårt att hålla ihop vid stekning. Har du köpt fryst broccoli är det också viktigt att pressa ur vätskan efter att du tinat dem.
4. Knäck äggen i en bunke och blanda med mjölet, créme fraiche och den rivna parmesanosten. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Blanda till sist i broccolin.
5. Klicka ut små plättar av smeten i en stekpanna med smör. Stek på medelhög värme och var försiktig när du vänder på dem. Cirka 2 minuter på varje sida behövs. Låt biffarna svalna en stund innan servering. Smaklig måltid!

broccoli+fritters+matmagasinet

Fler förrätter av mig:

Laxsnittar med basilika

Krämig svampröra

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar