Annons

Annons

Choklad- och hasselnötsmousse med limemarinerade jordgubbar

Limemarinerade jordgubbar är nog det bästa jag vet. Eller okej, det är i alla fall med på topp hundra-listan över alla saker jag tycker om. Det blir syrligt, sött och saftigt på samma gång! Så himla gott! Hemma hos mig räckte det här receptet till två portioner, men då serverade jag det i stora glas för glupska munnar. Men serverar du i normala portioner för en efterrätt, så räcker det till fyra portioner.

chokladmousse

Recept och foto: Zanna Metzer

Choklad- och hasselnötsmousse med limemarinerade jordgubbar

4 portioner
Tid: 20 min + tid i kyl

100 g mörk choklad (70%)
2 äggulor
2 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar
1/2 lime
1 dl finkrossade hasselnötter
1 tsk flytande honung
Hasselnötter

Annons

Gör så här
1. Smält chokladen över vattenbad. När det nästan är helt smält tar du bort chokladen från kastrullen och rör om tills all choklad är flytande.
2. Blanda ner äggulorna, en i taget och rör om ordentligt. Obs! Om chokladen är för varm när du gör detta, kan äggen koagulera och då blir moussen grynig.
3. Vispa grädden och vänd i chokladblandningen däri. Vänd ihop noga men försiktigt.
4. Finhacka hasselnötterna och blanda ner dem i moussen. Låt stå i kylen i cirka en timme.
5. Dela jordgubbarna i mindre delar och lägg dem i en bunke. Tillsätt saften från en halv lime samt honungen. Rör runt, plasta och ställ in i kylen tills moussen är färdig att servera.
6. Eftersom jordgubbarna är i marinad, vill du ha dem i botten på grund av vätskan. Om du väljer att servera i glas så som jag har gjort vill säga. Fyll halva glaset med jordgubbar och fördela sedan moussen över och toppa med grovhackade hasselnötter och några jordgubbar.

chokladmousse+recept

 

Se även:

Mazarincupcakes med jordgubbar och vispgrädde

Jordgubbar med syrlig kräm

Somrig dessert – basilika och jordgubbar med Zabaione

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar