Annons

Annons

Enkel efterrätt med mascarponegrädde

Detta är vad jag kallar för en "vuxen efterrätt". Inte så sött men ganska så mys-gott ändå. Det går att smaksätta mascarponegrädden med mycket för att förstärka efterrätten mer. Till exempel med rivet limeskal eller kardemumma. Vill man ha det lite sötare går det givetvis bra att även tillsätta lite strö- eller florsocker.

recept_mascarpone

Foto: Zanna Metzer

Enkel efterrätt med mascarponegrädde

4 portioner
Tid: 20 min

200 g mascarpone
1,5 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,5 dl strösocker
Hallon

Annons

Topping
Frystorkade björnbär.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
2. Knåda ihop havregryn, mjöl, socker och smöret till en smulig massa och strö ut det på plåten. Kör i ugn i ca 10 minuter.
3. Vispa grädden och blanda ner mascarponeosten. Tillsätt vaniljsocker.
4. Servera havrecrumble, hallon och mascarponegrädden i lager och toppa med något snyggt! I mitt fall valde jag frystorkade björnbär.

 

dessert_matmagasinet

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar