Annons

Annons

Härligt kladdiga chokladrutor med After Eight

Här kommer ett riktigt gott och lättbakat recept på kladdiga chokladrutor med After Eightsmak. Bakas med fördel i långpanna och serveras med vispad grädde.

after+eight+recept

Recept och foto: Zanna Metzer

Kladdiga chokladrutor med After Eight

Portioner: ca 15 rutor
Tid: 30 min

Kakan
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
20 bitar After Eight (ett paket räcker till både kakan och glasyren)

Annons

Glasyr
26 bitar After Eight (resten av paketet)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop ägg och socker lätt för hand.
3. Smält smöret i en kastrull och blanda under tiden ihop resterande torra ingredienser i en bunke.
4. När smöret smält, lägg i 20 bitar After Eight och rör tills det smält och blandats.
5. Häll i smörblandningen i bunken med torrvarorna och rör om väl. Tillsätt sedan äggblandningen.
6. Häll smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Jag använde en något mindre form på 24 x 32 cm.
7. Baka kakan i 15 minuter och ta sedan ut den för att lägga på resterande After Eightbitar som glasyr. Kör in i ugnen igen i någon minut så att det översta lagret smälter. Bred sedan ut den smälta mintchokladen med en kniv så att det blir en jämn glasyr.
8. Låt svalna och ställ sedan in i kylen så att glasyren stelnar. Skär sedan kakan i mindre rutor.

matmagasinet+zanna+metzerafter+eight+kaka

Andra chokladrecept av mig:

Chokladbeskvier

Saftig chokladkaka med hasselnötter

Kokostosca

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar