Annons

Annons

Kokostosca

Detta är nog vad jag bakar allra mest. Vi har alltid kokostosca i frysen och får alltid samma panikkänsla när vi inser att vi är påväg att ta de sista bitarna. Vi överlever inte utan vår toscakaka! Kakan görs i en vanlig långpanna och ger ungefär 24 bitar beroende på hur stora bitar du skär.

kokostoscaMatmagasinet

Kokostosca

Kaka
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 krm salt

Kokosglasyr
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C och klä en långpanna i bakplåtspapper.
2. Smält smöret och vispa under tiden ägg och socker poröst.
3. Blanda i vaniljsocker, kakao och salt.
4. Tillsätt i det svalnade smöret och blanda till sist i mjölet.
5. Häll ut smeten i långpannan och baka den 20 min i ugnen. Under tiden ska du göra glasyren.
6. Häll alla ingredienser till glasyren i en kastrull och sätt på medeltemperatur. Rör med jämna mellanrum.
7. När smöret har smält, blanda ordentligt och låt glasyren sjuda under 5 minuter.
8. När kakan har fått gå sina 20 minuter i ugnen, ta ut den och bred på glasyren. Grädda ytterligare 10 min i ugnen.

Annons

kokostoscaMatmagasinetBlogg

 

Läs också

3 kommentarer

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar