Annons

Annons

Mandeltoscakaka

Det har blivit dags att fylla på frysen med min favoritkaka - toscakakan! I vanliga fall brukar jag göra den med kokos men denna gången valde jag mandel istället. Det är så tacksamt att göra denna kakan, då den bakas i långpanna och räcker till många bitar. Perfekt att baka under julen när familj och släkt kommer på besök!

mandeltosca

Chokladkaka med mandeltosca

Kaka
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 krm salt

Mandelglasyr
150 g mandelflarn
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C och klä en långpanna i bakplåtspapper.
2. Smält smöret och vispa under tiden ägg och socker lätt.
3. Tillsätt vaniljsocker, kakao och salt. Sikta gärna.
4. Blanda i det svalnade smöret och blanda till sist i mjölet, som även gärna får vara siktat.
5. Häll ut smeten i långpannan och baka den 20 min i ugnen. Gör glasyren under tiden.
6. Häll alla ingredienser till glasyren i en kastrull och sätt på medeltemperatur. Rör med jämna mellanrum.
7. När smöret har smält, blanda ordentligt och låt glasyren sjuda i 5 minuter.
8. När kakan har gått 20 minuter i ugnen, ta ut den och bred på glasyren. Grädda sedan kakan i ytterligare 10 min och låt svalna innan du skär ut bitar.

Annons

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar