Annons

Annons

Naggande goda små körsbärspajer

Här kommer ett enkelt recept på körsbärspaj, som jag valde att göra i mindre pajformar. Serveras förslagsvis ljummen tillsammans med vispgrädde eller en krämig vaniljsås.

korsbarspaj+recept+matmagasinet

Recept och foto: Zanna Metzer

Små körsbärspajer

6 portioner
Tid: 1 timme

Pajdegen
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk kallt vatten

Fyllning
500 g frysta körsbär
1,5 dl crème fraiche
1 dl strösocker
Rivet skal från en citron

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda mjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta degen för hand tills det blir som en pajdeg. Tillsätt vattnet mot slutet och knåda ihop allt.
3. Tryck ut pajdegen i sex små pajformar och ställ in i kylen medan du förbereder fyllningen.
4. Om du inte redan tinat dina körsbär, gör det på svag värme i micron.
5. Rör ihop crème fraiche, socker och citronskal.
6. Fördela körsbären i pajformerna och häll crème fraicheblandningen över.
7. Baka pajerna i ugnen cirka 40 minuter.

Här är fler av mina recept med bär:

Hallonmilkshake

Saffranspannkakor med björnbär

Vegansk björnbärsglass

Vanilj- och blåbärssmoothie

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar