Annons

Annons

Krämig svampröra

Det har blivit mycket bakverk på senaste tiden, så därför har det blivit dags att bryta av med någonting annat. Vad sägs om en toast med en krämig svampröra av skogschampinjoner? Jag brukar alltid välja skogschampinjoner före vanliga champinjoner, men det går så klart lika bra med vilken svamp man än föredrar. För att lyfta rätten ännu ett snäpp, kan man även steka med rökt sidfläsk. Då blir det magiskt!

 

recept+svamptoast+matmagasinet

Recept och foto: Zanna Metzer

Krämig svampröra

2 portioner
Tid: 15 min

5-10 skogschampinjoner beroende på storleken
1/2-1 dl vispgrädde
1/4 hackad gul lök
1 klyfta vitlök
vitt matlagningsvin
persilja
parmesan

Annons

Gör så här
1. Hacka gul lök och champinjoner så smått du vill.
2. Stek det i rikligt med smör och pressa i vitlöksklyftan.
3. När svampen har fått en fin färg, skvätt i lite matlagningsvis och fräs i några sekunder.
4. Tillsätt grädden och låt stuvningen puttra tills det blivit riktigt krämigt.
5. Smaka av med salt, peppar och persilja.
6. Servera direkt på en bit bröd och toppa med riven parmesan.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar