Annons

Annons

Vit chokladmoussetårta

Påsken närmar sig och det kan bli hektiskt för många, med besök av släkten eller annat påskstök. Precis som under julen är maten i fokus, men så klart även efterrätterna. Vad passar då bättre än en efterrätt som inte kräver allt för mycket tid och som samtidigt känns lite lyxig?

recept+matmagasinet

Foto: Zanna Metzer

Med en klassisk cheesecakebotten, en len chokladmousse och gärna syrliga bär eller frukter till, blir detta en perfekt kombinerad efterrätt. Vill man endast göra vit chokladmousse, kan man skippa botten och servera moussen i små glas istället. Enligt nedanstående recept skulle det isåfall bli ca 6-8 portioner.

Annons

vit+chokladmousse+recept

Foto: Zanna Metzer

Vit chokladmoussetårta

Tid: 15 min + tid i kyl

2,5 dl vispgrädde
150g vit choklad
150g färskost
100g digestivekex
75g smör

Topping
Physalis

Gör så här
1. Värm grädden i en kastrull och finhacka samtidigt chokladen. Lägg chokladen i en bunke som tål värme.
2. Innan grädden når kokpunkten, ta av kastrullen från plattan och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält och låt stå i kylen i 1 timme. Låt gärna den varma blandningen svalna innan du sätter i det i kylen.
3. Nu är det dags att göra botten. Smält smöret i en kastrull och krossa digestivekexen så att det blir finsmuligt. Detta kan du göra enkelt med en matberedare, eller så gör du som jag – använd en morteln och krossa allt i en bunke.
4. När smöret har smält, blanda ihop det med digestivesmulorna och tryck ut i en springform. Se till att trycka till röran ordentligt i formen. Låt sedan stå i kylen 1 timme.
5. När chokladblandningen har kallnat, tillsätt färskosten och vispa med elvisp till en fluffig mousse.
6. Bred på krämen på din botten och servera med bär eller frukt.

chokladmousse+tarta+dessert

Foto: Zanna Metzer

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar