Annons

Annons

Risgrynspudding

Om risgrynsgröten från julafton blir över, är risgrynspudding ett bra sätt att ta tillvara på resterna. Idag har jag gjort en traditionell smak på gröten, men hoppat över sylten och saftsoppan som annars är en klassiker för många.

risgrynspudding

Risgrynspudding

6-8 portioner
Tid: 30 min (+ 50 min om du gör gröten själv)

500 g risgrynsgröt
1 ägg
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel

Tillbehör
Ljus sirap
Lingon

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda risgrynsgröten med ägg, socker och kanel.
3. Fördela gröten i portionsformar och låt gå 20-25 min i ugnen.
4. Servera med ljus sirap och lingon eller vad du själv önskar.

Annons

Det går att variera puddingen på många sätt. Gillar du russin kan du tillsätta det i gröten eller bara ha som tillbehör ovanpå. Man kan även smaksätta gröten med exempelvis vanilj eller saffran istället för kanel. Och som sagt, jag har struntat i sylt och saftsoppa som tillbehör denna gången, men det är ju annars två passande serveringsalternativ.

risgrynspudding2

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar