Annons

Annons

Rosa pannacotta med krossade maränger

Med lite karamellfärg kan du skapa stor variation i en enkel pannacotta. Serveras förslagsvis med hallonsås, passionsfrukt eller som jag har gjort här. Lite krossade maränger och frystorkade björnbär. Det mesta funkar, som vanligt är det bara fantasin som sätter stopp!

pannacotta800

Recept och foto: Zanna Metzer

Pannacotta med krossad maräng

4 portioner
Tid: 10 min + 2 timmar i kyl

5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Karamellfärg

Topping
Maränger
Frystorkade björnbär

Annons

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå i 5 min.
2. Koka upp grädde och strösocker, och ta sedan bort kastrullen från plattan.
3. Krama ur vattnet från gelatinbladen som nu är mjuka. Lägg dem i den varma grädden och rör om.
4. Tillsätt vaniljsocker och någon enstaka droppe karamellfärg.
5. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl i cirka 2 timmar innan servering.

pannacotta+recept+matmagasinet800

Se även:

Saffranspannacotta

Havtornspannacotta med baileys

Kaffe- och chokladparfait med italiensk maräng

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar