Annons

Annons

Saffranspannacotta

Man kan smaksätta en pannacotta på många sätt. Inför juletid är saffran en god variant som jag absolut tycker att ni ska prova!

saffranspannacotta

Jag var 12 år första gången jag smakade saffranspannacotta. Det var en kompis storebror som hade gjort den och precis som jag har valt att göra nu, serverades efterrätten med mosade hallon. Jag minns att vi satt på deras altan en varm sommarkväll och jag blev helt lyrisk över smakerna. Det var så gott! Det är intressant hur man kommer ihåg vissa saker starkare än andra. Det kan tyckas obetydligt att minnas en efterrätt efter så många år, men det var något speciellt över den nya smakupplevelsen som mitt tolvåriga jag var med om.

Saffranspannacotta

6 portioner
Tid: 20 min + 3 timmar i kyl

Annons

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1 vaniljstång
1 paket saffran (0,5 g)

Tillbehör
Mosade hallon

Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad i 5 minuter.
2. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
3. Koka upp grädden tillsammans med saffran, socker och vanilj (både frön och stång).
4. Ta av kastrullen från plattan, lägg i de urpressade gelatinbladen och ta bort vaniljstången.
5. Häll upp gräddblandningen i portionsformat och låt stå i kylen i 3 timmar innan servering.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar