Annons

Annons

Saftig chokladkaka med hasselnötter

En riktigt saftig och nötig chokladkaka som jag har valt att baka i en brödform för variationens skull.

bakblogg_hasselnötskaka

Av förklarliga skäl har det blivit en hel del julfokus senaste tiden. Varm choklad med kardemumma, saffranspannacotta och enkelt julgodis. Men nu tänkte jag bryta av med en hederlig chokladkaka utan juliga inslag. Och den är verkligen saftig, jag lovar!

Chokladkaka

Tid: 1 timme

3 dl mjöl
2 dl socker
0,75 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1,25 dl kallt kaffe
2 dl rapsolja
1,25 dl filmjölk
2 ägg
1 dl grovhackade hasselnötter

Chokladtopping
100 g finhackad mörk choklad
1 dl vispgrädde

Annons

Garnering
1 dl hasselnötter

Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt grovhackade hasselnötter. Ställ åt sidan.
3. Blanda alla vätskor i en annan bunke. Knäck i äggen sist och vispa ihop lätt för hand.
4. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop för hand tills allt blandats.
5. Smörj en form och baka i 45 minuter.
6. Chokladtopping: Värm grädden i en kastrull. När det närmar sig kokpunkten, ta av kastrullen från plattan och lägg i den finhackade chokladen. Rör om tills allt smält.
7. Låt både kakan och toppingen svalna innan du häller på chokladkrämen. Toppa med hasselnötter.

chokladkaka_hasselnötter_bakblogg

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar