Annons

Annons

Saftiga chokladmuffins

Mitt förhållande med muffins har aldrig varit ett lyckligt sådant. Det är först nyligen som jag har lyckats, tack vare detta recept. Tidigare muffins jag gjort har blivit torra eller platta i smaken, men inte dessa! Jag blir alltid så lättad när jag har hittat ett recept som jag blir nöjd över, för då kan jag checka av det från "min lista" och gå vidare i livet. Och nu kan du också göra det!

chokladmuffinsreceptMatmagasinet

Chokladmuffins

Receptet nedan ger ca 25 muffins.

6 dl mjöl
4 dl socker
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150 g hackad, mörk choklad (70%)
2,5 dl kallt kaffe
4,25 dl rapsolja
2,5 dl filmjölk
3 ägg

Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Sikta gärna och rör ihop.
3. Blanda nu alla vätskor i en annan bunke. Knäck i äggen sist. Vispa ihop lätt för hand.
4. Tillsätt mjölblandningen i vätskan och rör ihop för hand tills allt blandats.
5. Fördela smeten i muffinsformar, upp till två tredjedelar. Baka 24 minuter i ugnen.
6. Låt svalna innan du eventuellt toppar med smörkräm eller annan god topping.

Annons

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar