Annons

Annons

Salt kolasås

Det var inte länge sedan som jag upptäckte och direkt insåg att jag älskar salt karamell, eller salt kola. Just kolasås var något jag tidigare tänkte bara passade på glass, men man kan faktiskt ha det på precis vad som helst. Till exempel på tårtor och muffins eller till kladdkakan.

SaltkaramellMatmagasinetBlogg

Salt kolasås

2,5 dl socker
90 g smör
1,25 dl grädde
1 tsk salt

Gör så här
1. Värm sockret på medelvärme i en kastrull. Rör om hela tiden tills sockret har smält helt och blivit till en brun sås. Innan det smälter kommer klumpar bildas, vilket är precis så som det ska vara.
2. Tillsätt allt smör och rör tills smöret har smält.
3. I en tunn stråle, häll långsamt i grädden under omrörning. Koka upp i 1 minut.
4. Ställ av kastrullen från värmen och rör i saltet.

Förvaras i kyl och håller i drygt en och en halv vecka.

SaltkaramellMatmagasinet

Annons

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar