Annons

Annons

Sega havrerutor

Dessa sega och fantastiskt goda havrerutor är perfekta att göra när man är sugen på något gott och inte har tålamod att vänta allt för länge. På 20 minuter har du en färdig efterrätt som räcker länge och till många!

havrerutor_recept_glutenfritt

Foto: Zanna Metzer

Havrerutor

ca 30 bitar
Tid: 20 min

175 g smör
6 dl havregryn
2,5 dl solroskärnor
1 1/2 dl brun farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2/3 dl ljus sirap

Topping
50 g mörk choklad
Solroskärnor

Annons

Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader och smält smöret i en kastrull.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Tillsätt sirap och det smälta smöret och blanda allt. Det kommer inte att bli en fast smet, men det sätter sig i ugnen senare.
4. Klä en långpanna i bakplåtspapper och fördela massan jämt. Platta till ordentligt.
5. Grädda mitt i ugnen i 9 minuter och låt svalna.
6. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i kastrull och ringla över massan. Toppa med solroskärnor.
7. Skär till rutor i den storlek du behagar.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar