Annons

Annons

Superenkel vit chokladmousse

För inte så länge sedan delade jag med mig av ett recept för mörk chokladmousse. Idag blir det en vit chokladmousse som görs utan äggula. Att slippa äggulan tycker jag är skönt, för det är inte alltid man får till det. I alla fall inte jag. Den här moussen är otroligt enkelt att göra och blir riktigt god och len.

recept+vit+chokladmousse

Recept och foto: Zanna Metzer

Vit chokladmousse

6 portioner
Tid: 10 min + tid i kyl

1 dl vispgrädde
75 g vit choklad
50 g färskost

Gör så här
1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke som tål värme.
2. Värm grädden i en kastrull.
3. Innan grädden når kokpunkten, ta av kastrullen från plattan och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält.
4. Låt stå i kylen i cirka 1 timme.
5. Tillsätt färskosten och vispa till en fluffig mousse.
6. Servera med bär.

Annons

vit+chokladmousse

Fler goda efterrätter:

Choklad- och hasselnötsmousse med limemarienderade jordgubbar

Mango- och chokladmousse

Härligt kladdiga chokladrutor med After Eight

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar