Annons

Annons

Balsamvinäger på glass

Ja, du läste rätt. Det går faktiskt att ha balsamvinäger på glass. Men kanske inte riktigt vilken som helst.

balsamico+glass+recept

När min svärmor föreslog att jag skulle ha balsamvinäger till vaniljglassen, tvekade jag. Men efter att ha smakat på en söt vinäger med blåbärssmak tänkte jag att det nog skulle fungera bra ändå. Och det gjorde det! Jag är dock fortfarande lite skeptiskt till om vanlig balsamvinäger skulle fungera till glass, men det är absolut något jag kommer att prova bara för att få veta.

Annons

Så nästa gång du står framför hyllan med oljor och vinäger i din butik, leta efter en smaksatt balsamvinäger att prova till din glass. Till exempel blåbär eller hallon. Det behövs inte mycket på glassen, då det trots sin söta smaksättning blir ganska starkt i för mycket mängd.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar