Annons

Annons

Chokladbiskvier

Jag förknippar biskvier med min farmor. När jag var liten och hon var barnvakt åt mig så gick vi ofta till bageriet och köpte varsin chokladbiskvi. Jag kommer också ihåg att jag en gång tappade min biskvi på golvet och att hennes hund, en liten border terrier vid namn Tuffan, mumsade i sig den i ett nafs.

bakblogg_matmagasinet_recept

Foto och recept: Zanna Metzer

Jag har aldrig gjort biskvier förut, då jag har fått för mig att det skulle vara svårt och omständigt. Men det är det inte alls, utan faktiskt ganska enkelt. Den enda utmaningen är egentligen att få till chokladtäcket snyggt. Det går att variera fyllningen i olika smaker, men eftersom det var mitt första biskvibak, gjorde jag den klassiska smörkrämen med chokladsmak.

Chokladbiskvier

15-20 st
Tid: 1 timme

Annons

Bottnar
2,5 dl mandelmjöl
2 dl strösocker
0,5 dl äggvita (cirka 1,5 ägg)

Fyllning
1 dl äggvita (cirka 3 ägg)
1,5 dl florsocker
1/2 dl kakao
200 g rumstempererat smör

Topping
200 g mörk bakchoklad

Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda socker, mandelmjöl och äggvitan till en jämn massa.
3. Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper i små jämna plättar. Eftersom smeten kommer att smälta ut i ugnen är det bra om de inte är för nära varandra. 15 stycken på en plåt tyckte jag var lagomt.
4. Grädda i ugnen i 13-15 minuter och låt sedan svalna. Under tiden gör du fyllningen.
5. Vispa äggvita, florsocker och kakao till en slät smet. Tillsätt smöret och vispa tills det blivit en luftig och fluffig kräm. Det går ganska snabbt.
6. När bottnarna har svalnat kan du fördela fyllningen på dem.
7. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite grann innan du doppar dina biskvier i den. Använd en tesked för att hjälpa till att täcka hela din biskvi och förvara dem sedan i kylen.

chokladbiskvi

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar