Annons

Annons

Laxsnittar med basilka

Idag delar jag med mig av min absoluta favorit när det gäller snittar. En limedoftande basilkafärskost på kavring tillsammans med kallrökt lax - mums!

laxsnittar+recept

Om mindre än tre månader ska jag gifta mig. Wohoo! Jag och min fästman ska göra all mat själva under bröllopet och försöker spika vad vi ska bjuda på. Det kommer bli snittar till minglet, förrätt på bordet vid middagen och sedan både huvudrätts- och efterrättsbuffé. Den laxsnitt som jag idag delar med mig av tänkte vi bjuda på. Men vi har ännu inte bestämt oss för om detta ska bli just en snitt eller en förrätt i större variant. Men i någon form ska den med, för det smakar himmelskt!

Annons

Jag tycker att kavring är ett perfekt bröd för en snitt som denna, men det går så klart att byta ut mot annat bröd. Tänk bara på att man helst bör ha ett stabilt bröd så att snitten inte faller ihop när man lyfter på den.

Laxsnitt med basilika

Portioner: Ca 20 snittar
Tid: 30 min

1 paket färskost
1/2 kruka basilika
Saft från 1/2 lime
1/2 rödlök
200 g kallrökt lax
Kavring

Gör så här
1. Finhacka rödlök och basilika och blanda ihop det med färskosten.
2. Pressa i saft från 1/2 lime, blanda och smaka av med salt.
3. Skär bort kanterna från brödet och skär i mindre bitar. Jag fick ut 3 snittar ut varje kavringskiva.
4. Fördela ungefär en tesked med röra på varje snitt och toppa med en bit kallrökt lax.

laxsnittar+matmagasinet

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar