Annons

Annons

Macarons med lakritsfyllning

Ända sedan min elvisp gick sönder för ett par veckor sedan har jag varit lite rastlös och extra sugen på att göra macarons. Men nu är en ny elvisp inköpt och jag känner åter lugnet igen. Macarons är vad jag tycker allra bäst om att baka och nu senast gjorde jag dem med en lakritsfyllning. Det är dessa macarons som får avsluta år 2015 och jag vill passa på att önska er alla ett Gott Nytt År!

macarons_matmagasinet

Foto: Zanna Metzer

Macarons

ca 35 stycken
Tid: 1,5 timmar + tid för äggvitan att stå över natten.

Ingredienser

110 g äggvita
100 g siktat mandelmjöl
200 g florsocker
4 msk socker

Gör så här
1. Låt äggvitan stå väl plastad i rumstemperatur över natten.
2. Sikta mandelmjölet för att få bort det grövsta bitarna. Blanda detta med siktat florsocker och ställ åt sidan.
3. Vispa äggvitan på medelhög fart. När skum börjar bildas, tillsätt lite socker i taget under vispning och fortsätt vispa tills marängen har blivit tjock och fast.
4. Blanda noga men försiktigt i mandelblandningen.
5. Spritsa ut smeten i små klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem vila 30-45 min, eller tills det har bildats ett skinn på dem. Om du inte blir kladdig på fingret när du tar på dem, är de redo för ugnen.
6. Värm ugnen till 150°C och grädde i 11-13 minuter. Låt dem svalna innan du tar bort dem från plåten.

Annons

Lakritsfyllning

150 gram rumstempererat smör
3 dl florsocker
4 krm lakritsextrakt

Gör så här
1. Mixa samman smör och florsocker med en elvisp förslagsvis.
2. Tillsätt lite lakritsextrakt åt gången och smaka av till du känner dig nöjd.

Första gången jag gjorde lakritsextrakt tog jag alldeles för mycket och det blev inte alls så gott som jag hade hoppats på.

macarons_matmagasinet_recept

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar