Annons

Annons

Världens godaste kladdkaka

Jag har gjort ganska många kladdkakor i mina dagar och ofta smakar de gott men ibland blir de för låga, för torra eller så kladdiga att det är omöjligt att skära en bit. Då får man istället äta direkt från formen, vilket är helt okej att göra i mjukiskläder framför en film men inte lika okej om man bjudit över främmande. Men nu har jag hittat ett recept där kakan blev precis så som jag vill ha den och det tänkte jag dela med mig av.

kladdkaka

Kladdkaka

150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 msk vaniljsocker
2 krm salt

Tillbehör
Salt kolasås

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Medan smöret svalnar, vispa ägg och socker lätt för hand.

Annons

4. Blanda de övriga torrvarorna och rör sedan ner dem i smeten tillsammans med smöret.
5. Grädda i 19 minuter i en springform och låt svalna innan servering.

 

Läs också

Kommentera

Annons

Senaste från Matmagasinet

Annons

Laddar